Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

Wie kent de slogan niet?

Voor de rechter is de slogan geen reden om geen belasting te betalen in Nederland. Jammer voor de man die zich helemaal had ingegraven in zijn stelling dat zijn inkomen vrijgesteld was wegens internationale verdragen. Volgens de belastingrechter golden de bedoelde verdragen niet voor het inkomen van de man. Over slogans heeft de belastingrechter niets te zeggen, vond de rechter.

Zelf zie ik dit als een typische situatie van iemand die het zelf ingewikkelder maakt dan nodig is. En dat kun je de Belastingdienst niet verwijten.

 

Jeroen van Rossum, 6 december 2017.

Logo van ENOTEAM Administratiekantoor

De redactie van ESK belicht actuele kwesties. Wij leggen het verband tussen (fiscale) wetgeving en ondernemen, maar een persoonlijke opinie steken wij niet onder stoelen of banken. Als lezer kun je vragen op ons formulier stellen. Wij doen ons best om juiste en accurate informatie te geven, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten of verkeerde interpretaties.

Waarschuwing: wat waar is als het wordt geschreven kan achterhaald raken door ontwikkelingen in wetgeving, techniek en economie. Raadpleeg daarom altijd een professional voordat je grote beslissingen neemt. De kosten om een deskundige in te huren wegen niet op tegen de kosten van een miskleun.

Bronnen: