Kort leven voor nieuwe Nederlandse belastingregels

Het nieuwe kabinet wil vanaf 2019 minder heffingskortingen toekennen aan mensen die in Nederland werken maar buiten Nederland wonen. Vooral in de grensstreek zal dat pijn doen.

Nu wil het toeval dat Nederland verdragen met Europa heeft gesloten, waarin discriminatie op woonplaats verboden is. Een korte gang naar de Europese rechter zal voor grensarbeiders genoeg zijn om de nieuwe wetgeving van tafel te krijgen.

 

Jeroen van Rossum, 11 december 2017.

Logo van ENOTEAM Administratiekantoor

De redactie van ESK belicht actuele kwesties. Wij leggen het verband tussen (fiscale) wetgeving en ondernemen, maar een persoonlijke opinie steken wij niet onder stoelen of banken. Als lezer kun je vragen op ons formulier stellen. Wij doen ons best om juiste en accurate informatie te geven, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten of verkeerde interpretaties.

Waarschuwing: wat waar is als het wordt geschreven kan achterhaald raken door ontwikkelingen in wetgeving, techniek en economie. Raadpleeg daarom altijd een professional voordat je grote beslissingen neemt. De kosten om een deskundige in te huren wegen niet op tegen de kosten van een miskleun.

Bronnen: