Voedselveiligheid

Wil je voedsel of drank verkopen, dan moet je rekening houden met wetgeving over hygiëne. Die wetgeving heet HACCP en is door Europa vastgesteld.

Lopen wij nu aan de leiband van Europa? Neen, de regels zijn opgesteld door bemoeienis van onze eigen ministers en goedgekeurd door onze eigen Nederlandse regering. Daarna heeft onze eigen Tweede Kamer er nog een akkoord aan gegeven.

Doel van de regels is om te voorkomen dat je ziek wordt als je iets eet in een café of restaurant.

Jeroen van Rossum, 8 februari 2017.

Logo van ENOTEAM Administratiekantoor

De redactie van ESK belicht actuele kwesties. Wij leggen het verband tussen (fiscale) wetgeving en ondernemen, maar een persoonlijke opinie steken wij niet onder stoelen of banken. Als lezer kun je vragen op ons formulier stellen. Wij doen ons best om juiste en accurate informatie te geven, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten of verkeerde interpretaties.

Waarschuwing: wat waar is als het wordt geschreven kan achterhaald raken door ontwikkelingen in wetgeving, techniek en economie. Raadpleeg daarom altijd een professional voordat je grote beslissingen neemt. De kosten om een deskundige in te huren wegen niet op tegen de kosten van een miskleun.