Is Linux speeltje voor techneuten?

Probeert Barcelona de truc van München na te doen?

In München werd na politieke besluitvorming in 2004 Linux Ubuntu LiMux gebruikt, tot MicroSoft in 2017 naar het schijnt beloofde haar Duitse hoofdkantoor naar München te verhuizen. Dat klinkt als prettige werkgelegenheid, die de Catalanen prima kunnen gebruiken (in hun strijd met Madrid).

Een tip voor de Linux aanhangers: zorg er voor dat gebruikers voortdurend goede training krijgen in alle toepassingen. Thuis hebben ze allemaal producten van MicroSoft, waardoor ze in huiselijke sfeer voldoende experimenteren en oefenen met MicroSoft. Dat moet je ruimschoots passeren met een breed gedragen gevoel van comfort met Linux. Anders gaan de gebruikers monkelen.

 

Jeroen van Rossum, 12 januari 2018.

Logo van ENOTEAM Administratiekantoor

De redactie van ESK belicht actuele kwesties. Wij leggen het verband tussen (fiscale) wetgeving en ondernemen, maar een persoonlijke opinie steken wij niet onder stoelen of banken. Als lezer kun je vragen op ons formulier stellen. Wij doen ons best om juiste en accurate informatie te geven, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten of verkeerde interpretaties.

Bronnen