Zalando is wardrobing zat

Als je kleding koopt bij Zalando krijg je honderd dagen de tijd om deze terug te sturen. Dat wordt ook veel gedaan: de helft van alle pakketjes gaat retour.

De meeste pijn doet dat mensen mooie kleding uitzoeken voor een feest, om de kleding na afloop van het feest weer te retourneren. Gratis de show gestolen.

Daar doet Zalando nu iets tegen: aan de buitenkant van de kleding komt een afgrijselijk groot label waar iedereen aan kan zien dat je niet hebt betaald. Knip je het label los, dan kun je de kleding niet meer retourneren.

Jeroen van Rossum, 22 januari 2019.

Logo van ENOTEAM Administratiekantoor

De redactie van ESK belicht actuele kwesties. Wij leggen het verband tussen (fiscale) wetgeving en ondernemen, maar een persoonlijke opinie steken wij niet onder stoelen of banken. Als lezer kun je vragen op ons formulier stellen. Wij doen ons best om juiste en accurate informatie te geven, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten of verkeerde interpretaties.

Waarschuwing: wat waar is als het wordt geschreven kan achterhaald raken door ontwikkelingen in wetgeving, techniek en economie. Raadpleeg daarom altijd een professional voordat je grote beslissingen neemt. De kosten om een deskundige in te huren wegen niet op tegen de kosten van een miskleun.

Bronnen:

LogistiekProfs, Zalando wil retouren terugdringen met opvallende labels (21 januari 2019): https://www.logistiekprofs.nl/nieuws/zalando-wil-retouren-terugdringen-met-opvallende-labels?utm_source=nieuwsbrief_januari+2019+editie+4&utm_medium=email&utm_campaign=edm_LogistiekProfs&utm_id=572790&fbclid=IwAR2KUbbTw1rSUBtVsr-SFK1J2ijkqWi-Zou4posSH6koOg73f-G5gSAkNKk