De grote WisselTruck van Wehkamp

Ook webwinkelier Wehkamp zoekt naar manieren om te voorkomen dat bestellingen te vaak worden teruggestuurd.

Met een eigen vrachtwagen het land in. Geen dure winkel huren en toch klanten de gelegenheid geven hun bestelling te retourneren. Extra leuk is dat de klant iets nieuws koopt, en dus geen geld terug hoeft te krijgen.

Het idee van de vrachtwagen ken ik van het Franse platteland. Dorpen die geen winkels (meer) hebben worden met enige regelmaat bezocht door een mobiele winkel, met name met doe het zelf materialen overigens. Het bezoek wordt vaak aangekondigd, met folders en affiches. Gedurende de twee uren dat de truck in het dorp staat staan de klanten in de rij om meer te kopen dan wanneer je een hele dag de winkel open zou houden.

Mooi aan de koppeling met een goedlopende webshop is dat je aan alle klanten een berichtje kunt sturen wanneer je mobiele winkel bij hun in de buurt staat. Omdat je webshop de smaak kent van de uitgenodigde klanten, kun je daar je assortiment van de dag op afstemmen. Ga je met een vrachtwagen kleding de weg op (inclusief een pashokje in de vrachtwagen), dan kun je zelfs rekening houden met de maten die je klanten meestal kopen.

Jeroen van Rossum, 8 januari 2019.

Logo van ENOTEAM Administratiekantoor

De redactie van ESK belicht actuele kwesties. Wij leggen het verband tussen (fiscale) wetgeving en ondernemen, maar een persoonlijke opinie steken wij niet onder stoelen of banken. Als lezer kun je vragen op ons formulier stellen. Wij doen ons best om juiste en accurate informatie te geven, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten of verkeerde interpretaties.

Waarschuwing: wat waar is als het wordt geschreven kan achterhaald raken door ontwikkelingen in wetgeving, techniek en economie. Raadpleeg daarom altijd een professional voordat je grote beslissingen neemt. De kosten om een deskundige in te huren wegen niet op tegen de kosten van een miskleun.

Bronnen:

Nagekomen: