Vlaktaks vereist extra inkomenssteun

Vandaag publiceerde het FD een artikel over een door de Leidse hooggeleerde heren Caminada en Stevens voorgestelde vlaktaks van 33,8%. Helaas gaat die vlaktaks niet werken. Reden is dat onvoldoende rekening wordt gehouden met financiŽle ondersteuning voor mensen met een laag inkomen.

Die ondersteuning is nodig, alleen al om politiek ingegeven motieven. Gevolg is dat je moet nadenken over de afbouw van inkomenssteun. Zonder integratie van deze afbouw blijf je excessen zoals nu houden, met een marginale belastingdruk die kan oplopen tot 120%.

 

Jeroen van Rossum, 11 mei 2017.

Logo van ENOTEAM Administratiekantoor

De redactie van ESK belicht actuele kwesties. Wij leggen het verband tussen (fiscale) wetgeving en ondernemen, maar een persoonlijke opinie steken wij niet onder stoelen of banken. Als lezer kun je vragen op ons formulier stellen. Wij doen ons best om juiste en accurate informatie te geven, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten of verkeerde interpretaties.

Waarschuwing: wat waar is als het wordt geschreven kan achterhaald raken door ontwikkelingen in wetgeving, techniek en economie. Raadpleeg daarom altijd een professional voordat je grote beslissingen neemt. De kosten om een deskundige in te huren wegen niet op tegen de kosten van een miskleun.

Bronnen: