Studiebeurs aardig basisinkomen voor ZZP

Waarom zou het uitsluitend voor studenten aantrekkelijk zijn om zich te verhuren als ZZP?

Als volwassene (eventueel met vakkennis) heb je misschien geen zekerheid dat er iedere maand voldoende geld binnen komt voor huur en huishouden. Dat los je op door nooit meer op te maken dan wanneer je een vaste baan zou hebben.

Maatschappelijk gezien is het wel een slechte ontwikkeling: we willen toch dat alle voorzieningen, zoals onderwijs, blijven bestaan. Iemand zal de daar voor benodigde belasting moeten betalen.

 

Jeroen van Rossum, 1 juli 2017.

Logo van ENOTEAM Administratiekantoor

De redactie van ESK belicht actuele kwesties. Wij leggen het verband tussen (fiscale) wetgeving en ondernemen, maar een persoonlijke opinie steken wij niet onder stoelen of banken. Als lezer kun je vragen op ons formulier stellen. Wij doen ons best om juiste en accurate informatie te geven, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten of verkeerde interpretaties.

Waarschuwing: wat waar is als het wordt geschreven kan achterhaald raken door ontwikkelingen in wetgeving, techniek en economie. Raadpleeg daarom altijd een professional voordat je grote beslissingen neemt. De kosten om een deskundige in te huren wegen niet op tegen de kosten van een miskleun.

Bronnen